banner festival 23

— maandag 4 juli 2022, 10:46 | 0 reacties, praat mee

Verschillende ingangen van Mediapark in Hilversum geblokkeerd door boeren

Boerendemonstratie op het Mediapark in Hilversum in juni 2022 - © ANP/Caspar Huurdeman

Het Mediapark in Hilversum, het domein van de publieke en verschillende commerciële omroepen, is maandagochtend geblokkeerd door demonstrerende boeren. Kort na tien uur 's ochtends zou ook een tweede ingang van het Mediapark geblokkeerd zijn, zo meldt een verslaggever ter plaatse. Laatste wijziging: 4 juli 2022, 16:26

De toegang tot het Mediapark is onder meer versperd met boomstronken, zo is te zien op videobeelden. Zowel de ingang bij het Beeld en Geluidmuseum bij de Joost den Draaijerrotonde als de ingang bij de Familie de Mollaan zijn maandagochtend rond elf uur geblokkeerd.

De blokkade heeft vooralsnog geen invloed op de radio- of televisieuitzendingen van de publieke omroep, zo zegt een woordvoerder van de NPO tegen de Gooi- en Eeemlander. Volgens Nils Rompen, journalist bij RTL Nieuws, zou de politie wel aanwezig zijn bij de blokkade maar vooralsnog grijpt de politie niet in. Volgens ooggetuigen zouden de boomstammen rond half een ‘s middags zijn weggehaald, en mogen aanwezigen het Mediapark wel verlaten, maar niet betreden. Rond 16:30 uur op maandagmiddag is dit nog steeds het geval, melden ooggetuigen.

Boeren demonstreren maandag opnieuw tegen de geplande stikstofmaatregelen van het kabinet. Onder meer distributicentra van supermarktketens Albert Heijn zijn geblokkeerd, net zoals de zeesluis bij IJmuiden. Omdat al enkele dagen bekend was dat de boeren maandag opnieuw zouden gaan demonstreren, is het volgens de ANWB erg rustig op de weg. Luchthaven Schiphol riep reizigers al eerder op om vooral per trein te reizen, omdat de luchthaven vreesde dat toegangswegen versperd zouden worden. Vooralsnog is dat uitgebleven.

Bekijk meer van

Mediapark Hilversum demonstratie

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.