— dinsdag 7 april 2020, 09:05 | 0 reacties, praat mee

Ook in Nederland brand in zendmast

© ANP

Netwerkbedrijf Cellnex Telecom gaat aangifte doen van een brand in een zendmast in het Brabantse Deurne. Er zijn vermoedens van brandstichting. Het incident volgt op branden in zendmasten in Groot-Brittannië. Ook daar wordt brandstichting niet uitgesloten. En er wordt in Engeland een verband gelegd met complottheorieën die rondgaan op sociale media. Laatste wijziging: 14 april 2020, 08:24

Het bedrijf vermoedt dat er sprake is van brandstichting. De brand brak uit in de nacht van zaterdag op zondag. Netwerkbedrijf Cellnex Telecom gaat aangifte doen.

Afgelopen vrijdag waren in diverse plaatsen in Groot-Brittannië zendmasten in brand gestoken. Daar zijn vermoedens van brandstichting, waarbij een link wordt gelegd met complottheorieën die rondgaan op sociale media. In dergelijke theorieën wordt beweerd dat de nieuwe telecom-norm 5G een rol speelt bij de verspreiding van het coronavirus.

In hoeverre er in Brabant ook een verband is te leggen met de complottheorieën is onduidelijk. Wel is op een elektriciteitskast de tekst “Fuck 5G” aangetroffen, maar het is niet vastgesteld dat die tekst er tegelijkertijd met de brand op is gezet, meldt de NOS.

YouTube gaf na aanleiding van de brandstichtingen aan dat het video’s met complottheorieën over 5G-technologie die verbanden leggen met het coronavirus verwijderen.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.