basis naar compleet

— maandag 3 mei 2021, 15:33 | 0 reacties, praat mee

Verizon verkoopt mediabedrijven AOL en Yahoo met stevig verlies

Verizon krijgt nog maar een - relatieve - fooi voor hun originele investering van ruim 9 miljard dollar | Zuma Wire

In de rubriek Innovatie schrijft Villamedia-redacteur Lars Pasveer over alles met een stekker of internetadres. Dit keer over de vergane glorie en miljardenimplosie rond AOL en Yahoo, die nu voor een habbekrats van de hand gaan. Laatste wijziging: 10 mei 2021, 10:30

Nog niet eens heel lang geleden waren mediabedrijven AOL en Yahoo klinkende merknamen op internet met een gezamenlijk marktwaarde van rond 325 miljard dollar. Mismanagement over de jaren heen kleedde reputatie en beurskoers uit.

Huidige eigenaar Verizon doet de merken van de hand en neemt een verlies van ruim vier miljard dollar op een origineel overnamebedrag van ruim 9 miljard dollar. De Amerikaanse mobiele telefoongigant verkocht twee jaar geleden ook het sociale mediaplatform Tumblr voor naar verluidt 3 miljoen dollar, terwijl Yahoo daar in 2013 nog ruim 1 miljard (!) dollar voor had neergelegd.

Mocht je kortom ooit twijfelen over je eigen kunnen, bedenk dan dat zelfs je grootste blunders vermoedelijk geen miljarden hebben gekost.

Nieuwe eigenaar is investeringsmaatschappij Apollo Global Management, dat nog brood en groei ziet in Yahoo en de merken in hun portfolio, zoals Yahoo Sports en nieuwssite Engadget en startup-volgers TechCrunch. Meer bij The Verge

Bekijk meer van

Yahoo Verizon Media AOL

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.