— dinsdag 28 januari 2014, 09:06

Meer openheid dataverzoeken VS

Technologiebedrijven mogen meer openheid geven over het aantal keren dat ze door de Amerikaanse regering worden gevraagd informatie van klanten te geven. Het gaat om Microsoft, Google, Yahoo, Facebook en LinkedIn. Volgens die vijf bedrijven zouden techbedrijven verplicht zijn de Amerikaanse inlichtingendienst NSA direct data van de servers te laten verzamelen. Wetgeving zou het de bedrijven moeilijk maken dergelijke informatie in de openbaarheid te brengen. Er zou zelfs gevangenisstraf op staan.

Ze mogen onder andere het aantal geheime verzoeken van de NSA en hoeveel accountgegevens zijn opgevraagd openbaren. Apple maakte meteen van de nieuwe mogelijkheid gebruik. Er zijn bij het techbedrijf 0 tot 249 verzoeken binnengekomen die te maken hadden met 0 tot 249 accounts. Meer bij Politico

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.