— dinsdag 14 juli 2020, 09:54 | 0 reacties, praat mee

Verenigde Staten komen met nieuwe importheffingen op Franse producten

© AFP

De staakt-het-vuren tussen de Verenigde Staten en Frankrijk over de Franse techbelasting lijkt weer voorbij. De VS gaan importheffingen op Franse producten invoeren, meldt de Amerikaanse regering.

De VS overwegen binnen zes maanden (.pdf) een importheffing van 25 procent op Franse producten, zoals cosmetica en handtassen, met een totale waarde van circa 1,3 miljard euro.

Begin dit jaar stelde de Franse premier Emmanuel Macron samen met de Amerikaanse president Trump een uitweg te zoeken in het conflict over de nieuwe Franse belasting op aanbieders van digitale diensten. Door de heffing zouden internationale techbedrijven met een omzet van 750 miljoen euro per jaar voortaan drie procent belasting moeten betalen. De maatregel treft volgens Trump vooral Amerikaanse bedrijven en hij dreigde toen met een importheffing ter waarde van 2,4 miljard dollar op Franse exportproducten.

De importheffing wordt overigens uitgesteld tot 1 januari 2021, in verband met het coronavirus, meldt Robert Lighthizer, de Amerikaanse handelsgezant. Meer bij Reuters

Lees ook:
‘Staakt-het-vuren tussen VS en Frankrijk over techbelasting’ (21 januari 2020)

Bekijk meer van

VS Frankrijk

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.