banner printplaza 1

— vrijdag 3 april 2009, 08:59

Verdwenen teletekstpagina’s ‘geen gemis’

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) Ronald Plasterk heeft geen moeite met het verdwijnen van enkele teletekstpagina's voor doven en slechthorenden. Dat antwoordt hij op Kamer-vragen van PvdA'ers Van Dijken en Roefs. Het tweetal had gevraagd hoe het stoppen van deze service zich verhoudt tot de verbetering van de toegankelijkheid van televisieprogramma's middels ondertiteling. Plasterk antwoordt dat het om twee verschillende zaken gaat. Ondertiteling via pagina 888 bedient een grote groep Nederlanders - niet alleen doven en slechthorenden - terwijl de informatie op de opgeheven pagina's één specifieke groep bedient. De informatie kan beter via andere kanalen, zoals internet, worden gecommuniceerd, aldus Plasterk. "De NOS heeft mij laten weten dat zij ervoor kiest om NOS Teletekst (op televisie) zoveel mogelijk te reserveren voor nieuws met een hoge dynamiek en omloopsnelheid, dat in beginsel voor iedere kijker relevant is", schrijft de minister. Belanghebbende organisaties kunnen de vrij statische informatie van de opgeheven pagina's beter via adequate alternatieve vormen verspreiden - zeker gezien de beperkte capaciteit van NOS Teletekst, meent Plasterk.

Bekijk meer van

Teletekst
banner loopbaanontwikkeling NVJ

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.