— vrijdag 9 juli 2021, 08:35 | 0 reacties, praat mee

Verdachten aanslag Peter R. de Vries vrijdag voorgeleid; situatie De Vries onveranderd

© ANP Hollandse Hoogte / Killian Lindenburg

De twee mannen die verdacht worden van betrokkenheid bij de aanslag op misdaadjournalist Peter R. de Vries worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die zal bepalen of de twee, de 21-jarige Delano G. en de 35-jarige Kamil E., langer vast blijven zitten.

De politie mag in de regel verdachten drie dagen vasthouden. Daarna moeten ze worden voorgeleid aan de rechter-commissaris, die bepaald of verdachten langer in voorarrest gehouden mogen worden. De rechter-commissaris kan het voorarrest verlengen met twee weken. Wanneer deze verlenging voorbij is, kan de officier van justitie bij de raadkamer van de rechtbank aansturen op gevangenhouding. Deze duurt maximaal 90 dagen en kan opnieuw worden verlengd.

G. wordt ervan verdacht degene te zijn die dinsdagavond De Vries neerschoot. E. zou de bestuurder van de vluchtauto zijn geweest. Het tweetal werd kort na de aanslag klemgereden op de A4 en zit sindsdien vast.

De familie van De Vries liet donderdagavond via RTL Boulevard weten dat de situatie van de misdaadjournalist ongewijzigd is. “Er zal tijd overheen gaan voordat er meer duidelijkheid komt.”

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.