— maandag 2 november 2020, 08:09 | 0 reacties, praat mee

Verdachte in Charlie Hebdo-rechtszaak besmet met coronavirus

De rechters in de Charlie Hebdo-rechtszaak - © Benoit Peyrucq / AFP

Het proces tegen de verdachten die medeplichtig zouden zijn aan de aanslagen op het Franse satirische tijdschrift Charlie Hebdo in 2015 is opgeschort. Bij de hoofdverdachte is corona vastgesteld.

Het proces werd afgelopen week al even stilgelegd omdat de hoofdverdachte begon over te geven. Hij werd teruggestuurd naar de gevangenis waar hij een arts bezocht. De dag daarop werd de zitting voortgezet, maar nu heeft de voorzitter besloten het proces een week uit te stellen.

“Gezien de geldende gezondheidsprotocollen die isolatie vereisen van zowel positieve als contactgevallen, zal de hoorzitting deze week niet kunnen worden hervat”, schrijft de voorzitter van de rechtbank in een e-mail aan alle advocaten.

De andere verdachten moeten worden getest en de hervatting van het proces zal volgens de rechtbank afhangen van de resultaten van die tests en gezondheidstoestand van de beklaagden.

Het proces tegen de verdachten is ruim twee maanden geleden begonnen en er zijn al bijna 150 getuigen en experts aan het woord geweest. Meer bij RTL Nieuws / de Volkskrant / BBC

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.