PersVeilig

— maandag 2 november 2020, 08:09 | 0 reacties, praat mee

Verdachte in Charlie Hebdo-rechtszaak besmet met coronavirus

De rechters in de Charlie Hebdo-rechtszaak - © Benoit Peyrucq / AFP

Het proces tegen de verdachten die medeplichtig zouden zijn aan de aanslagen op het Franse satirische tijdschrift Charlie Hebdo in 2015 is opgeschort. Bij de hoofdverdachte is corona vastgesteld. Laatste wijziging: 2 november 2020, 08:28

Het proces werd afgelopen week al even stilgelegd omdat de hoofdverdachte begon over te geven. Hij werd teruggestuurd naar de gevangenis waar hij een arts bezocht. De dag daarop werd de zitting voortgezet, maar nu heeft de voorzitter besloten het proces een week uit te stellen.

“Gezien de geldende gezondheidsprotocollen die isolatie vereisen van zowel positieve als contactgevallen, zal de hoorzitting deze week niet kunnen worden hervat”, schrijft de voorzitter van de rechtbank in een e-mail aan alle advocaten.

De andere verdachten moeten worden getest en de hervatting van het proces zal volgens de rechtbank afhangen van de resultaten van die tests en gezondheidstoestand van de beklaagden.

Het proces tegen de verdachten is ruim twee maanden geleden begonnen en er zijn al bijna 150 getuigen en experts aan het woord geweest. Meer bij RTL Nieuws / de Volkskrant / BBC

Bekijk meer van

Frankrijk corona Charlie Hebdo

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.