— donderdag 4 mei 2017, 09:22 | 0 reacties, praat mee

Van Thillo voorziet nog meer overnames op Nederlandse markt

ANP

De overnamestrijd rond de Telegraaf Media Groep (TMG) is officieel nog niet voorbij, maar De Persgroep-topman Christian van Thillo voorspelt op BNR Nieuwsradio dat er in Nederland nog meer overnames zullen volgen. In BNR Zakendoen zegt Van Thillo dat in elk geval de combinaties groter zullen worden, omdat de internationale partijen waarmee je concurreert dat ook zijn.

“Dat heeft te maken met het feit dat je nu vecht met bedrijven die geen mediabedrijven zijn, zoals Google en Facebook. Die kunnen met één beslissing 7 miljard mensen bereiken. Dan moet je toch eens nadenken over je eigen dimensie”, stelt Van Thillo.

De topman heeft begrip voor ongemakkelijke gevoelens dat er wéér een Belgisch mediabedrijf een grote overname doet op de Nederlandse markt. “Het is geen koekjesfabriek - het gaat wel over cultureel erfgoed - en ik begrijp die vraag”, zegt hij. Van Thillo denkt dat élk buitenlands bedrijf dat hier een onderneming koopt met dezelfde argwaan wordt bekeken.

De slepende overnamestrijd tussen Mediahuis/VPE en Talpa beziet Van Thillo met enige verbazing. Dat John de Mol zijn aandelenpakket blijft uitbreiden, terwijl zijn tegenstanders al maanden een meerderheidsbelang hebben, vindt Van Thillo vreemd. “Er zijn natuurlijk ook radiobelangen waar hij misschien een deal over wil sluiten, maar dan nóg denk ik niet dat je aandelen moet bijkopen om dat te bekostigen.” Meer bij BNR Nieuwsradio

Praat mee

banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.