— vrijdag 31 juli 2020, 09:07 | 0 reacties, praat mee

Van sportcommentator tot kledingverkoper

Hij noemt het zelf een groot contrast. In plaats van deze zomer verslag doen van de Olympische Spelen in Japan, brengt freelance sportcommentator Ragnar Niemeijer de zomer door als medewerker in een kledingzaak. De reden voor zijn overstap: het wegvallen van presentatieklussen vanwege de coronacrisis.

Niemeijer doet zijn verhaal in het Algemeen Dagblad. Omdat de KNVB in maart alle wedstrijden staakte en ook het buitenlands voetbal stil kwam te liggen, zat de commentator in een klap zonder werk. “Als zelfstandige sta je er dan helemaal alleen voor. Daar had ik het best zwaar mee. Ik ging van zes dagen per week werken naar nul.”

Bij toeval zag Niemeijer, die als sportcommentator jaren werkte voor de NOS, RTL en Ziggo, een vacature bij kledingwinkel Steppin’ Out in Amersfoort. Niemeijer zegt geen spijt te hebben van zijn uitstap naar de kledingwinkel, waar hij twee dagen per week werkt. Inmiddels komen er ook weer opdrachten van de NOS binnen.

Bekijk meer van

Ragnar Niemeijer coronavirus

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.