— maandag 30 mei 2022, 16:50 | 0 reacties, praat mee

Van Morrison klaagt Noord-Ierse coronaminister aan om artikel in Rolling Stone

Robin Swann (l) en Van Morrison

De zanger Van Morrison heeft de Noord-Ierse coronaminister Robin Swann aangeklaagd voor een artikel waarin de bewindsman kritisch is over zijn 'anti-lockdownnummers'. De zanger is boos dat Swann in 2020 in muziekblad Rolling Stone schreef "teleurgesteld" te zijn dat Van Morrison zulke "bizarre en onverantwoordelijke" uitlatingen deed. Laatste wijziging: 30 mei 2022, 16:58

De advocaten van de Noord-Ierse zanger laten aan Britse media weten dat hij een aanklacht ingediend heeft, maar zeggen niet waarvoor.

De Brown Eyed Girl-zanger bracht in 2020 drie nummers uit waarin hij kritiek uitte op het coronabeleid. In een van de liedjes zingt hij onder meer dat “het nieuwe normaal” niet normaal is en dat men “in vrijheid” hoort te leven.

In reactie daarop schreef Swann het artikel. Daarin uitte hij zijn zorgen dat de nummers de gedachten van complotdenkers voedden.

“De brigade van mensen met aluminiumhoedjes die actie voert tegen mondkapjes en vaccinaties en denkt dat dit allemaal een wereldwijd complot is om vrijheden weg te nemen”, schreef Swann. “Ik kan alleen maar hopen dat niemand hem serieus neemt. Hij is geen goeroe en geen leraar.”

Het Noord-Ierse ministerie van Volksgezondheid wil niet reageren op de aanklacht.

Bekijk meer van

Rolling Stone

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.