PersVeilig veiligheid vrouwelijke journalisten

— maandag 3 augustus 2015, 14:40 | 0 reacties, praat mee

Nieuwe hoofdredacteur Rolling Stone

Wenner Media

Tijdschrift Rolling Stone heeft een vervanger aangewezen voor hoofdredacteur Will Dana, die vorige week aankondigde te zullen vertrekken. Dana's vertrek valt samen met een rechtszaak tegen de uitgave vanwege een controversieel stuk over verkrachting op de campus van de universiteit van Virginia. Laatste wijziging: 3 augustus 2015, 15:10

Rolling Stone trok dat stuk in april terug en liet een onafhankelijke derde partij onderzoek doen naar de gang van zaken. Dat rapport oordeelde hard over de wijze waarop het artikel tot stand kwam - met een ernstig gebrek aan wederhoor bij beschuldigde partijen en een te onkritische blik op verhaal dat het meisje over haar vermeende traumatische ervaring had verteld.

Will Dana, die eind deze week opstapt, wordt vervangen door Jason Fine, nu nog hoofdredacteur van tijdschrift Men’s Journal, een zusteruitgave van Rolling Stone. Fine werkte in het verleden al eens voor Rolling Stone.

Hij blijft nog betrokken bij Men’s Journal, maar niet meer in de rol van hoofdredacteur. Tegenover de New York Times zegt Fine dat hij verrast werd door het aanbod hoofdredacteur van Rolling Stone te worden. “Ik was geshockeerd om te horen dat Will opstapte”, aldus Fine.

Bekijk meer van

Rolling Stone

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.