data als kans

— woensdag 2 februari 2022, 13:38 | 0 reacties, praat mee

Uitzendlicentie lokale omroep Zaanstreek / Wormerland naar De Orkaan; conflict dreigt

PXHere

Zoals het vorig jaar aankondigde van plan te zijn heeft het Commissariaat voor de Media mediaplatform De Orkaan aangewezen als partij die publieke mediadiensten in de gemeenten Zaanstad en Wormerland mag gaan verzorgen. RTV Zaanstreek maakt bezwaar tegen het besluit. Laatste wijziging: 3 februari 2022, 10:11

De concessieperiode geldt vanaf 1 februari 2022 tot 1 februari 2027. Er is nog een beroep mogelijk RTV Zaanstreek, die deze diensten momenteel al verzorgt. De omroep is fel tegen een vergunning aan De Orkaan, omdat deze omroep van plan is alleen via internet inhoud te verspreiden.

Het zogenoemde Burgerplatform Zaanstad maakte vorig jaar eveneens bezwaar tegen de komst van een omroep die alleen online werkt. Volgens het burgerplatform is een lokale omroep zonder radio en televisie ontoegankelijk voor veel ouderen, minima, verstandelijk beperkten en laaggeletterden.

Voorzitter van RTVI Zaanstreek Jelle Linnekamp zegt dat er zeker bezwaar wordt gemaakt tegen het besluit. Ook zal de omroep niet meewerken aan enige transitie naar een partij die volgens hen niet voldoet aan de Mediawet.

Voorzitter Jan Lapère van stichting De Orkaan is blij dat het Commissariaat de knoop heeft doorgehakt en dat aan de onzekerheid een eind komt. De Orkaan wil snel met RTVI Zaanstreek in overleg over een transitie.

De omroep zou toch willen bekijken of er uitzendingen op televisie gerealiseerd kunnen worden. De kosten moeten dan wel omlaag, aldus De Orkaan.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.