PersVeilig veiligheid vrouwelijke journalisten

— maandag 25 oktober 2021, 15:01 | 0 reacties, praat mee

Petitie tegen komst lokale omroep die alleen online te ontvangen is

PXHere

Een burgerplatform dringt er bij het Commissariaat voor de Media (CvdM) op aan om toch te kiezen voor RTVI Zaanstreek als lokale omroep, en niet voor De Orkaan zoals nu lijkt te gebeuren. Dat die laatste alleen online wil opereren sluit te veel mensen buiten, vindt het Burgerplatform Zaanstad. Laatste wijziging: 25 oktober 2021, 15:03

De Orkaan begon als blog en groeide uit tot lokaal nieuwsplatform, maar heeft geen plannen op het gebied van traditionele radio en televisie, mocht het de licentie verwerven. Volgens het burgerplatform is een lokale omroep zonder radio en televisie ontoegankelijk voor veel ouderen, minima, verstandelijk beperkten en laaggeletterden.

“Lokale radio en tv moeten blijven bestaan en De Orkaan kan die niet verzorgen”, aldus het platform tegenover Zaanstad Nieuws. Het begon een petitie om handtekeningen te verzamelen. Op het moment van schrijven hebben bijna 350 mensen die oproep ondertekend.

Bekijk meer van

Zaanstad De Orkaan

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.