— vrijdag 19 juni 2020, 08:43 | 0 reacties, praat mee

Lokale media in de Zaanstreek onderzoeken fusie

© Pixrepo

De lokale omroep RTV Zaanstreek en het online nieuwsmedium De Orkaan onderzoeken de mogelijkheid tot een fusie. De twee partijen brengen ieder nieuws over en voor de gemeentes Zaanstad en Wormerland en willen daar in de toekomst samen in optrekken. Laatste wijziging: 19 juni 2020, 09:16

Het onderzoek naar de mogelijke fusie is gestart uit praktische overweging. De licentie-periode van RTV Zaanstreek loopt in 2021 af. Naast de omroep kunnen ook andere gegadigden zich melden voor die licentie. De Orkaan heeft daar plannen toe. Omdat er maar één uitzendlicentie te vergeven valt, zou dat betekenen dat een van de twee partijen achter het net vist. Welke dat is, is aan de gemeente.

“Als er meerdere gegadigden zijn, moet de gemeente de aanvragers bij elkaar zetten om te kijken of ze samen een aanvraag willen doen. Lukt dat niet, dan moet de gemeenteraad kiezen uit de verschillende partijen”, schrijft De Orkaan. “Dat levert altijd een verliezer op, en als de bestaande omroep de licentie niet krijgt ook nog eens kapitaalvernietiging.”

Omdat beide mediapartijen dat niet willen, hebben ze ervoor gekozen zelf al bij elkaar te gaan zitten om de kansen voor een gezamenlijke aanvraag te onderzoeken. “Die kansen zijn er denken wij”, aldus De Orkaan. “Een nieuwe omroep waar RTV Zaanstreek en De Orkaan in samengaan moet een sterk journalistiek georiënteerd medium opleveren. De Orkaan en RTV Zaanstreek vrezen een verdere verschraling van de lokale media-situatie in de Zaanstreek. Een sterke lokale omroep zou daar een tegenwicht aan kunnen geven.”

Bekijk meer van

RTV Zaanstreek De Orkaan

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.