banner festival 23

— dinsdag 17 maart 2020, 14:30 | 0 reacties, praat mee

Uitspraak: VodafoneZiggo en KPN mogen concurrenten definitief buiten de deur houden

ANP

VodafoneZiggo en KPN hoeven concurrenten geen toegang te geven tot hun (kabel)netwerk, nu de hoogste rechter bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) een eerder besluit van toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft vernietigd. Laatste wijziging: 17 maart 2020, 14:32

In 2018 legde ACM via een zogeheten marktanalysebesluit zo’n verplichting op, omdat beide bedrijven teveel macht zouden hebben om concurrenten buiten de deur te houden, onder meer via bundeling van internetdiensten.

De CBp oordeelt dat toezichthouder ACM die gezamenlijke marktmacht onvoldoende heeft aangetoond. Met de definitieve uitspraak vervallen de in 2018 opgelegde regulering en toegangsverplichtingen.

ACM zegt in een reactie teleurgesteld te zijn door de uitspraak en bestudeert de gevolgen. “Zorgen over de concurrentie op voor de samenleving cruciale telecommarkten blijven bestaan”, aldus ACM.

De toezichthouder moet de proceskosten van zowel KPN als VodafoneZiggo vergoeden. Meer bij Rechtspraak ECLI:NL:CBB:2020:177

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.