— woensdag 28 februari 2018, 09:17 | 0 reacties, praat mee

ACM: ‘VodafoneZiggo moet netwerk openen’

ANP

Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) stuurt aan op openstelling van het netwerk van VodafoneZiggo voor partijen die televisie, telefonie en internet willen aanbieden. Dat staat in het ontwerpbesluit marktanalyse. De ACM legde jaren terug ook zo'n verplichting op aan telecomgigant KPN.

In het Financieele Dagblad wordt ACM-bestuurder Henk Don gevraagd waarom Ziggo enkele jaren terug niet werd verplicht het netwerk te openen, toen het 90 procent van de kabelmarkt bezat. De fusie met Vodafone in 2016 heeft aan dat percentage weinig aan veranderd; waarom nu dus wel?

“We hebben het destijds wel overwogen, maar de omstandigheden zijn nu wezenlijk anders. Wat KPN met zijn netwerk nu aan andere partijen biedt lijkt sterk op wat nu ook kan op de kabel. In feite is het één markt geworden. Maar economisch is ook wat veranderd. Ziggo is samen gegaan met Vodafone, waarmee het vrijwel even groot is als KPN. Dan komt in onze marktanalyse de vraag boven: zijn ze misschien gezamenlijk dominant, zodat ze stilzwijgend een evenwicht vinden met als risico dat de consument hogere prijzen moet betalen en er minder geïnnoveerd wordt”, aldus Don.

Volgens Don is er interesse in het netwerk van Ziggo en is het zaak innovatie en investeringen te behouden door ‘de lichtst mogelijke maatregelen’. Meer bij het Financieele Dagblad

Bekijk meer van

VodafoneZiggo

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.