Tegel Beeld en Geluid

— dinsdag 9 oktober 2007, 10:01

Planet stopt definitief met eigen nieuws

De kogel is door de kerk: Planet zal per 1 januari 2008 alle redactionele activiteiten overbrengen naar de centrale redactie van gratis krant DAG. Dat heeft Jacob Middeldorp, de nieuwe KPN-directeur TV, Content & Broadcasting aan het personeel meegedeeld. Een bericht op het KPN-intranet, waar VillaMedia inzage in heeft gehad, citeert Middeldorp: "Laten we het vooral niet spannender maken dan het is. Het betekent dat de content die we aanbieden wordt ingekocht en niet zelf wordt geproduceerd." Het bedrijf zal verder "efficiënter moeten opereren met een kleinere organisatie", aldus Middeldorp. Het is de tweede saneringsronde in korte tijd: in 2003 werd de eigen Planet-redactie ontslagen en een kerngroep onderbracht in - de in mei 2006 failliet verklaarde - nieuwsproducent Neos Tekst. De meeste redacteuren werken nu via een ander commercieel redactiebureau. Welke personele gevolgen de wijzigingen precies gaan hebben, is nog niet bekend. De Planet-redactie is een van de oudste internetredacties van Nederland. Bron: intranetbericht Planet/KPN

Bekijk meer van

Planet Internet Neos Tekst KPN DAG

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.