word studentlid

— vrijdag 12 november 2010, 15:13 | 1 reactie, praat mee

Twitterverbod in Dordtse rechtbank

In de rechtbank van Dordrecht, die donderdag en vrijdag de strafzaak tegen de vermeende moordenaar van Milly Boele behandelde, mag niet getwitterd worden. Dat benadrukte de voorzitter van de rechtbank aan het begin van beide zittingsdagen. Parketwachten hielden aanwezigen, onder wie veel journalisten, in de gaten. Volgens persrechter G. Wouters geldt het twitterverbod niet alleen in de zaak tegen Sander V., maar voor alle zaken die in de Dordtse rechtbank dienen. “We willen voorkomen dat mensen opnamen maken, en dat getuigen die tijdens de zitting worden gehoord, van tevoren al informatie krijgen.” Toch is zo’n verbod niet waterdicht, geeft de persrechter toe: aanwezigen kunnen ook de zaal even uitglippen en getuigen bellen of een sms’je sturen. Journalisten twitterden dus vooral tijdens de schorsing over de zaak-Boele. Een enkeling sloeg toe als de parketwachten even niet opletten. Volg discussie via twitter. Laatste wijziging: 15 november 2010, 10:17

Bekijk meer van

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

Henrik-Willem Hofs, 16 november 2010, 15:47

Volgens mij heeft de voorzitter van de rechtbank gezegd dat er niet met een telefoon getwitterd mocht worden. Ik heb het gewoon vanaf de laptop gedaan in de zaal ernaast. Ik zie het ook gewoon in het verlengde van normale verslaggeving. Ik vind persoonlijk het twitterverbod totaal onzinnig. De collega’s van het ANP en de kranten schrijven ook gewoon hun stukken en zetten die door naar het net. Wat is het verschil?

Het lijkt een beetje paranoia van de rechtbank om dit te gaan verbieden. By the way mij heeft dat twitterverbod officieel nooit bereikt.

HW Hofs

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.