— woensdag 15 januari 2014, 08:48

Einde voor netneutraliteit VS

In Amerika bestaat netneutraliteit, het principe dat alle data op internet met dezelfde prioriteit wordt behandeld, niet meer. Een rechtbank heeft in hoger beroep het initiatief van toezichthouder FCC naar de prulllenbak gewezen. De rechtszaak was aangespannen door het Amerikaanse telecommuncatieconcern Verizon. Volgens het bedrijf heeft de FCC helemaal geen macht over internetproviders. De rechter stelde Verizon in het gelijk. Dit betekent dat bedrijven als de online videodienst Netflix, die veel bandbreedte gebruiken, in de toekomst mogelijk meer moet gaan betalen. De FCC gaat mogelijk in beroep tegen de uitspraak. In Nederland is netneutraliteit in de wet opgenomen. Meer bij BGR / Wall Street journal / Gigaom / Gizmodo

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.