training eu starters

— vrijdag 21 april 2023, 10:30 | 0 reacties, praat mee

Twitter noemt mediaorganisaties niet langer ‘aan de Staat gelieerd’

© Akshar Dave

Twitter is gestopt met de aanduidingen ‘aan de Staat gelieerd’ en ‘door de overheid gefinancierd’ voor accounts van veel mediaorganisaties. Dat constateert het Franse persbureau AFP, dat op 21 april opmerkte dat de aanduiding bij de profielen van grote media in onder meer Rusland en China, maar ook in westerse landen, was verdwenen. Laatste wijziging: 21 april 2023, 10:33

Eerder was er nog ophef over de maatregel van Twitter. Zo was de BBC niet blij toen de Britse omroep door Twitter opeens als ‘door de overheid gefinancierd’ werd aangeduid. In een verklaring op zijn website verklaarde de BBC ‘altijd onafhankelijk geweest te zijn’ en gefinancierd te worden via een wettelijk verplichte omroepbijdrage.

Het Amerikaanse National Public Radio en het Canadese CBC maakten zich er eveneens boos over en besloten om te stoppen met het gebruik van Twitter. Radio New Zealand dreigde eerder deze week de berichtendienst te verlaten, terwijl het Zweedse Sveriges Radio zei te stoppen met tweeten.

De aanduidingen verdwenen kort nadat Twitter de originele blauwe vinkjes, waarmee organisaties en personen hun echtheid konden aantonen, had verwijderd. De regels bij Twitter veranderen tegenwoordig regelmatig, soms ook onaangekondigd.

Sinds Elon Musk Twitter in oktober kocht voor 44 miljard dollar is er daardoor sprake van de nodige chaos op het platform. Dat stoot ook adverteerders af, al heeft Musk onlangs gezegd dat veel adverteerders weer terugkeren naar het platform. Twitter zou inmiddels bijna geen verlies meer draaien en mogelijk dit kwartaal alweer winstgevend kunnen zijn.

Bekijk meer van

Twitter Elon Musk BBC Worldwide

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.