noodfonds

— vrijdag 18 december 2020, 08:57 | 0 reacties, praat mee

Twitter herstelt retweetfunctie in ere

© AFP / Denis Charlet

Twitteraars die berichten van andere gebruikers willen delen onder hun eigen volgers, krijgen niet meer standaard een scherm te zien waarin ze gevraagd wordt zelf commentaar te geven. Het sociale netwerk heeft zijn zogenoemde retweetfunctie weer in ere hersteld.

Twitter gooide zijn retweetfunctie bijna twee maanden geleden op de schop. Aanleiding was de aankomende presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten. Gebruikers die berichten wilden retweeten, werden vanaf dat moment extra aangespoord om het doorstuurbericht van een reactie te voorzien.

De wijziging was bedoeld om de verspreiding van desinformatie tegen te gaan. Een bericht retweeten zonder commentaar kon nog wel, maar vereiste extra handelingen van de gebruiker. Die extra stappen heeft Twitter nu weer verwijderd.

Bekijk meer van

Twitter

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.