anner smart octo

— woensdag 21 oktober 2020, 13:36 | 0 reacties, praat mee

Twitter past retweet-functie tijdelijk aan in strijd tegen desinformatie

© AFP / Denis Charlet

In aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen heeft Twitter de manier waarop gebruikers berichten kunnen retweeten aangepast. Waar gebruikers voorheen berichten met een simpele klik konden doorzetten naar hun eigen tijdlijn, worden ze nu standaard uitgenodigd om het bericht eerst van commentaar te zien.

De wijziging is bedoeld om de verspreiding van desinformatie tegen te gaan. Een bericht retweeten zonder commentaar plaatsen kan nog steeds, door het commentaarveld leeg te laten. Met die extra stap hoopt Twitter dat gebruikers nog een keer extra nadenken voordat ze een bericht doorplaatsen naar hun eigen tijdlijn.

Twitter heeft nog enkele andere aanpassingen gedaan. Een standaardregeltje dat aangaf wie van de personen die je volgt een bericht hebben geretweet of geliket, is verdwenen. De wijzigingen blijven in ieder geval zeker van kracht tot de week na de verkiezingen. Die vinden op 3 november plaats. Meer bij The Verge

Bekijk meer van

Twitter

Praat mee

noodfonds

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.