data als kans

— dinsdag 23 augustus 2022, 08:16 | 0 reacties, praat mee

Elon Musk dagvaardt voormalig Twitter-topman Jack Dorsey na afblazen overname van socialemediabedrijf

© AP/Patrick Pleul

Elon Musk heeft voormalig Twitter-topman Jack Dorsey gedagvaard in de rechtszaak over de door de miljardair afgeblazen overname van het socialemediabedrijf. Dat komt naar voren uit juridische stukken die maandag zijn ingediend. Laatste wijziging: 23 augustus 2022, 13:27

Musk ging in april akkoord om Twitter voor 44 miljard dollar van de beurs te halen, maar heeft zijn overnamebod later ingetrokken. De topman van Tesla beschuldigde Twitter van misleidende verklaringen over het aantal nepaccounts. De rel is inmiddels uitgegroeid tot een groot juridisch gevecht. Twitter wil dat de rechter Musk dwingt alsnog de afspraken over de overname na te komen, terwijl Musk vindt dat het bedrijf contractbreuk heeft gepleegd.

Dorsey is een van de oprichters van Twitter en was van 2006 tot 2008 topman. Van 2015 tot vorig jaar had hij opnieuw de leiding over de berichtendienst. In april noemde hij de overnameplannen van Musk nog de “enige oplossing” voor Twitter.

Ook dagvaardingen naar andere ex-werknemers gestuurd
Dorsey is niet de enige die Musk wil betrekken in het proces dat 17 oktober begint. Naar onder anderen Kayvon Beykpour, voormalig hoofd consumentenproducten bij Twitter, en Bruce Falck, die ook een belangrijke rol in het bestuur van het bedrijf bekleedde, zijn ook dagvaardingen gestuurd.

Twitter vindt het idee dat Musk, gesteund door een team van advocaten en financieel adviseurs, om de tuin werd geleid ongeloofwaardig en in strijd met de feiten, bleek eerder deze maand al uit juridische stukken. Volgens het bedrijf heeft Musk een verhaal verzonnen om te ontsnappen aan de overname, die hij niet langer aantrekkelijk vond toen de aandelenmarkt, en daarmee ook zijn enorme persoonlijke rijkdom, in waarde daalde.

Bekijk meer van

Twitter Elon Musk

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.