— maandag 6 juli 2020, 09:30 | 0 reacties, praat mee

Tweede moslimomroep wil toetreden tot publieke bestel

Azzedine Karrat, oprichter IO - © Bart Maat / ANP

De Islam Omroep (IO) is de tweede aspirant-moslimomroep die wil toetreden tot het publieke bestel, meldt NRC. Laatste wijziging: 6 juli 2020, 09:57

Begin deze maand werd M24 gelanceerd, dat zich wil richten op de eigentijdse moslim in een kleurrijk Nederland. Beide concurreren om een plaats op de publieke zenders vanaf 2022. Hiervoor moeten ze voor 31 december ieder 50.000 leden zien te werven.

Volgens oprichter en imam Azzedine Karrat gaat zijn omroep niet uit van één bepaalde stroming of etnische groep. “De nieuwe generatie staat heel anders in het leven. Ze beschouwen zich in de eerste plaats als Nederlandse moslims. Of ze uit Turkije, Marokko of Suriname komen speelt een minder grote rol. “Wat missie betreft vergelijkt Karrat zijn nieuwe omroep met de christelijke EO. “Dit is geen omroep die laat zien hoe de wereld moslims ziet, maar een die laat zien hoe moslims de wereld zien.”

Karat wil de IO-programmering op vijf pijlers bouwen: het geloof, het gezin (“Hoe je een gezin dient vorm te geven”), het kind (kinderprogrammering “vanuit een bepaalde moraliteit gemaakt”), beschaving (de rijkdom van de islamwereld laten zien) en rechtvaardigheid. 

Ook andere omroepen zijn druk bezig met het halen van de grens van 50.000 leden. Powned heeft bekend gemaakt dat zij met haar ledenwerfcampagnes dit jaar 18.500 nieuwe leden heeft mogen verwelkomen, meldt Spreekbuis. Het totaal staat nu op 40.000. Meer bij NRC / Spreekbuis

Bekijk meer van

M24 Islam Omroep Azzedine Karrat

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.