PersVeilig

— woensdag 1 juli 2020, 09:13 | 0 reacties, praat mee

Nieuwe moslimomroep M24 richt zich op eigentijdse moslim in kleurrijk Nederland

De nieuwe moslimomroep M24 wil zich richten op de eigentijdse moslim in een kleurrijk Nederland. De gisteren gepresenteerde omroep wil de ruim vier miljoen kleur- en cultuurrijke mensen in Nederland aanspreken en begint een ledenwerfcampagne. Minstens 50.000 leden zijn nodig om zendtijd te bemachtigen. Laatste wijziging: 1 juli 2020, 09:16

M24 moet een vernieuwende omroep voor moslims worden, die tegelijkertijd “toegankelijk is voor iedereen”, aldus de initatiefnemers. De agendazetting is vanuit het perspectief van de Nederlandse moslims.

Oprichter Brahim Azamouri: “We zien dat veel groepen de televisie, radio en onlinekanalen van hun oorspronkelijke thuisland of land van hun ouders aanzetten. We beogen met M24 een platform te bieden waar zij wél graag naar kijken en luisteren. Waar ze zich in herkennen en waar zij zich thuis voelen. Dat is naar mijn mening de taak van ons als omroep: het geluid van divers Nederland laten horen, ze verbinden en nog meer en beter betrekken bij onze samenleving.”

M24 stelt dat moslims soms al vier generaties meebouwen aan Nederland en zich thuisvoelen in het land waar ze zijn geboren of het grootste gedeelte van hun leven hebben doorgebracht. Tegelijk is de vertegenwoordiging in het Nederlandse medialandschap volgens M24 beperkt.

M24 wil programma’s maken op internet, televisie en radio. Nu zoeken veel groepen die programma’s in het thuisland van zichzelf of hun ouders. “We beogen met M24 een platform te bieden waar zij wél graag naar kijken en luisteren”, aldus Azamouri. Meer bij M24

Bekijk meer van

Omroep M24

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.