banner anp

— donderdag 30 april 2020, 15:34 | 0 reacties, praat mee

Twee nieuwe incidenten bij zendmasten

In Veldhoven werd vorige maand een noodzendmast opgebouwd nadat de vaste zendmast door brand vernield was. - © Rob Engelaar / ANP

In Rotterdam blijkt een zendmast op het dak van een flat te zijn vernield en in het Brabantse dorp Standdaarbuiten woedde woensdagavond in een zendmast een kleine brand.

In Rotterdam zagen bouwvakkers bij het hervatten van werkzaamheden aan het dak dat de kabels bij de mast waren doorgeknipt en dat er brandschade was.

En in Brabant denkt de politie dat het vuur is aangestoken en zoekt getuigen.

De afgelopen weken zijn er al ruim twintig incidenten in het hele land geweest waarbij zendmasten werden beschadigd of waar brand is uitgebroken. Justitie en politie noemen de branden zorgelijk en onacceptabel, omdat ze ertoe kunnen leiden dat de hulpdiensten minder goed bereikbaar zijn.

Er is inmiddels wel een derde verdachte aangehouden in het onderzoek naar de branden in zendmasten, meldt de politie woensdagavond. Het is niet bekend of de verdachten deel uitmaken van een actiegroep die tegen de uitrol van het 5G-netwerk is, of dat ze andere motieven hadden. Op sociale media gaan ook complottheorieën rond over het nieuwe 5G-netwerk en het coronavirus. Meer bij de NOS

Bekijk meer van

coronavirus 5G

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.