word studentlid

— maandag 6 april 2020, 12:00 | 0 reacties, praat mee

Twee Nederlandse inzendingen op shortlist European Press Prize

Twee Nederlandse inzendingen op shortlist European Press Prize
De winnaars van de European Press Prize 2019 - © European Press Prize

Het multimediale project 'Born Free, Mandela's Generation of Hope' en 'Europol's Child Abuse Image Geolocated in Ukraine: A Forgotten Story Hidden Behind a Landscape' zijn de twee Nederlandse producties die zijn genomineerd voor de European Press Prize 2020, de prijs voor Europese kwaliteitsjournalistiek. Laatste wijziging: 6 april 2020, 14:09

Beide projecten zijn genomineerd in de categorie Innovatie.

De Born Free generation is het multimediale project van Ilvy Njiokiktjien, Henrik Kastenkov, Michiel Hazebroek, Thomas Knijff, Hens Zimmerman en Reinier Martin. Het project legde vast wat er terecht is gekomen van de generatie die is geboren nadat Nelson Mandela aan de macht kwam. Bron Free won eerder al de Prijs voor Storytelling van de Zilveren Camera 2019.

Het journalistiek collectief Bellincat (UK/Netherlands) publiceerde de productie van Daniel Romein, Carlos Gonzáles, Timmi Allen en ‘Bo’. Het ging over de campagne van Europol om kindermisbruik onder de aandacht te brengen en tegen te gaan. Bellingcat laat aan de hand van voorbeelden uit een onderzoek van Europol zien hoe een dergelijk onderzoek in zijn werk gaat.

De organisatie meldt dat er meer dan 700 inzendingen met nominaties uit dertien landen voor de vier categorieën. De winnaars worden 11 juni bekendgemaakt. Voor hen ligt er 10.000 euro klaar.

Bekijk meer van

European Press Prize

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.