Tegel Beeld en Geluid

— dinsdag 26 november 2019, 08:18 | 0 reacties, praat mee

Twee Nederlandse documentaires winnen International Emmy Award

De NTR-documentaire Dance or Die won in de categorie 'Arts Programming'. - © FOTO: AFP

Twee Nederlandse documentaires hebben maandag een International Emmy Award gewonnen. Dance or Die, van regisseur Roozbeh Kaboly, is in de prijzen gevallen. Ook Bellingcat – Truth in A Post-Truth World, van regisseur Hans Pool, won een International Emmy Award.

De Emmy Awards gelden als de belangrijkste internationale tv-onderscheidingen ter wereld.

De NTR-documentaire Dance or Die werd verkozen als beste in de categorie Arts Programming. De VPRO-documentaire Bellingcat - Truth In A Post-Truth World is gekozen als de beste in de categorie Documentary.

Dance or Die gaat over de Syrische danser Ahmad Joudeh die door het Nationale Ballet naar Amsterdam werd gehaald. Van hem werd in 2016 een reportage gemaakt voor Nieuwsuur.

Producent Roozbeh Kaboly bleef hem daarna volgen. In de documentaire is te zien dat Joudeh zijn familie mist en wordt gekweld door oorlogsherinneringen. Hij reageert blij via Twitter op de prijs:

In Bellingcat - Truth in a Post-Truth World volgt regisseur Hans Pool een internationaal team van burgerjournalisten dat hun kennis van sociale media, reconstructietechnieken en audioanalyses inzet om diepgravend onderzoek te doen.

Hij onderzoekt zo of er in het tijdperk van nepnieuws nog waarheid bestaat. De documentaire versloeg producties uit Brazilië, het Verenigd Koninkrijk en Qatar.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.