PersVeilig

— donderdag 23 december 2021, 15:52 | 0 reacties, praat mee

Twee aanhoudingen voor ingooien ruiten bij persfotograaf Joey Bremer

© Robin Utrecht / ANP

Er zijn woensdag twee mannen aangehouden die er van worden verdacht op vrijdag 14 mei een steen door de ruit te hebben gegooid bij de woning van persfotograaf Joey Bremer in Vlaardingen. Dat meldt de politie. Laatste wijziging: 24 december 2021, 09:05

Het gaat om een 22-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht en een 25-jarige man uit Capelle aan den IJssel. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Op vrijdag 14 mei werden in de avond meerdere stenen tegen het huis in Vlaardingen aangegooid. Door het gooien met stenen sneuvelde onder meer de ruit van de slaapkamer van de moeder van Bremer. Ze ging net naar bed, maar werd niet geraakt.

De aanval volgde na bijna een week van bedreigingen vanuit een deel van de Feyenoord-aanhang, meldde RTV Rijnmond toen. Die aanhang is boos op de fotograaf omdat hij foto’s zou hebben gemaakt van de acties rond Feyenoord-Ajax. Volgens de persfotograaf was er sprake van een misverstand.

Afgelopen zomer had Vilamedia een interview met Joey Bremer waar hij ook vertelde over deze bedreiging en over veiligheidsmaatregelen die hij heeft getroffen. Meer bij politie.nl / RTV Rijnmond

Bekijk meer van

Joey Bremer Fotograaf

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.