de tegel publieksprijs 2020

— vrijdag 21 juni 2019, 14:48 | 0 reacties, praat mee

TV Nieuws Omroep Brabant te zien op Google Nest Hub

Omroep Brabant is als eerste nieuwsorganisatie in Nederland met haar nieuws ook op de nieuwe schermen van Google, de zogeheten Nest Hub, te zien. Dat meldt de regionale omroep in een persbericht.

De Google Home Hub is de opvolger van de slimme speaker, waar nu een schermpje op te zien zal zijn. Gebruikers kunnen daarmee muziek afspelen, video’s kijken en bijvoorbeeld de lampen in huis bedienen. En vanaf vandaag kan dus ook het nieuws van Omroep Brabant op afroep worden bekeken.

“Omroep Brabant wil graag haar nieuws op zoveel mogelijk kanalen verspreiden we zien kansen in dit nieuwe scherm,” aldus Renzo Veenstra, hoofdredacteur van Omroep Brabant. “We willen allemaal graag naar het nieuws kijken, maar dan wel op een moment dat het ons het beste uitkomt. Daar spelen we op veel manieren op in, nu ook met deze nieuwe service.”

Eerder voegde de omroep al het radionieuws toe aan de Google Home, de slimme luidspreker van Google. Net als andere nieuwsorganisaties die hun producties geschikt hebben gemaakt voor slimme speakers.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl
020-30 39 750

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

Karen Bais
020-30 39 756

Sofia van Wijk
020-30 39 711

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.