— dinsdag 1 september 2020, 08:23 | 0 reacties, praat mee

Tv-kijker trouw aan vooravond NPO1 en RTL4; SBS 6 verliezer

Natacha Harlequin.

Het is na één dag wat vroeg om te zeggen dat de wedstrijd al gespeeld is, maar de televisiekijker was maandag niet van plan zijn gedrag aan te passen: in de vooravond werd gewoon weer op NPO1 en RTL4 afgestemd en werd SBS 6 genegeerd.

Lees ook: Op televisie voeren journalisten de kijkcijferoorlog

Het nieuwe programma Vooravond op NPO1, de opvolger van De Wereld Draait Door, was maandag meteen goed voor ruim één miljoen kijkers. Het RTL4-blok van RTL Boulevard en RTL Nieuws bleef redelijk overeind. Boulevard scoort al langer minder en kwam uit op 670.000 kijkers en het half acht nieuws op ruim 1,1 miljoen.

De tegenvaller van de avond was toch wel Dit Vindt Nederland met presentatrice Natacha Harlequin op SBS 6 met slechts 125.000 kijkers. Het programma moet de concurrentie aangaan met Vooravond en RTL Boulevard. Nu al is wel duidelijk dat het een hele kluif wordt daar nog kijkers naar toe te trekken.

In de late avond zijn de kaarten inmiddels wel geschud. Op1 leidt, deze keer met 842.000 kijkers op bescheiden afstand gevolgd door Jinek, deze keer met 739.000 kijkers.

Best bekeken programma’s waren maandag het Journaal van acht uur en van zes uur (2 miljoen en 1,4 miljoen kijkers) met op nummer 3 in de kijkcijfer top tien Chateau Meiland (ruim 1,2 miljoen kijkers) van SBS 6.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.