— donderdag 23 maart 2017, 12:11 | 0 reacties, praat mee

Turkse krant Daily Sabah geweerd uit Europees Parlement

Behrouz Mehri / AFP

De Turkse krant Daily Sabah mag niet langer worden verspreid binnen het Europees Parlement. Parlementsvoorzitter Antonio Tajani heeft dat na onderzoek besloten, meldt het ANP.

De Engelstalige krant die pal achter de Turkse president Erdogan staat, begon onder meer een lastercampagne tegen Nederlanders met een Turkse achtergrond. Het dagblad werd door onbekenden ongevraagd verspreid binnen het parlementsgebouw.

CDA-Europarlementariër Jeroen Lenaerts had gevraagd om maatregelen om ‘de spreekbuis’ van Erdogan te stoppen. Lenaerts’ oproep werd hem door Daily Sabah niet in dank afgenomen.

In een hoofdredactioneel commentaar werd dat een aanval op de persvrijheid genoemd. Lenaerts noemt dat op zijn beurt tegenover het ANP “een verschikkelijke vorm van ironie en hypocrisie”, gezien het recordaantal journalisten dat in Turkije in de cel zit en de sluiting van kritische mediabedrijven, na de mislukte staatsgreep van juli vorig jaar.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.