word studentlid

— dinsdag 26 april 2016, 08:24 | 0 reacties, praat mee

‘Arrestatie Umar verwijdert Turkije van EU’

‘Arrestatie Umar verwijdert Turkije van EU’
Olivier Hoslet / EPA

In een interview met de NOS heeft Frans Timmermans, de vicevoorzitter van de Europese Commissie, gezegd dat Turkije niet langer journalisten moet intimideren, als het land meer toenadering wil tot de Europese Unie. Laatste wijziging: 26 april 2016, 08:31

“Als Turkije de ambitie heeft om dichter bij de EU te te komen, dan moet de persvrijheid in het land vooruit en niet achteruit”, zegt Timmermans. De arrestatie  van columniste Ebru Umar helpt daar volgens hem niet bij. “Dit verwijdert Turkije van Europa in plaats van dat het Turkije dichterbij brengt.”

Ook is Timmermans van mening dat een politicus kritiek en satire moet kunnen “wegslikken”. “Het heeft geen zin om je als politicus voortdurend beledigd te voelen. Je moet ook een beetje dikke huid hebben. Dat hoort bij het hebben van een open samenleving en bij het zijn van Europeaan.”

Toch is dat voor Timmermans geen reden om niet meer samen te werken met Turkije, als het gaat om de vluchtelingencrisis. “Dat staat los van de eisen die wij aan Turkije stellen wat betreft mensenrechten en persvrijheid. Die eisen zijn glashelder en daar spreken wij het land heel hard op aan.”

Hij voegt daaraan toe: “Waarom zouden we onze eigen belangen moeten schaden door twee dingen die eigenlijk van elkaar gescheiden zijn aan elkaar te koppelen. Het is in niemands belang om de afspraken over vluchtelingen nu stop te zetten.”

 

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.