— vrijdag 29 april 2016, 08:59 | 0 reacties, praat mee

Turkse journalisten twee jaar cel in om cartoon

CC0 / Pixabay

Twee journalisten van de Turkse krant Cumhuriyet zijn donderdag veroordeeld tot twee jaar cel voor het publiceren van een cartoon van de profeet Mohammed. Het tweetal plaatste een cover van Charlie Hebdo bij een van hun verhalen, wat door de rechtbank in Istanboel wordt gezien als kwetsend tegenover religieuzen.

Hoewel verslaggevers Ceyda Karan en Hikmet Çetinkaya in eerste instantie terecht stonden voor haatzaaiing, werden ze uiteindelijk veroordeeld voor het beledigen van religieuzen, meldt Hurriyet Daily News. Na de publicatie van de cartoon kamen er in totaal 1280 klachten tegen het journalistenduo binnen. President Recep Tayyip Erdoğan was een van de klagers.

Eerder deze week werd ook de hoofdredacteur van Cumhuriyet al op de vingers getikt. Hij kreeg een boete van negenduizend euro wegens beledigingen aan het adres van president Erdogan, diens zoon en verschillende bewindslieden. Meer bij de NOS

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.