— donderdag 21 maart 2019, 09:02 | 0 reacties, praat mee

Turkse journaliste vrijgesproken om Panama Papers

De eerder deze week vrijgesproken journaliste Çağrı Sarı

In Turkije is deze week journaliste Çağrı Sari vrijgesproken van belediging en smaad in een zaak rond artikelen over de Panama Papers. De rechter in de zaak oordeelde dat er geen strafbaar feit is gepleegd. Laatste wijziging: 21 maart 2019, 09:06

Villamedia publiceerde recent een column van Sari, in het kader van onze reeks columns van gevangen en vervolgde journalisten in Turkije.

Sari werkt voor de onafhankelijke krant Evrensel en schreef over de toenmalige Turkse minister van Energie en de huidige minister van Financiën en zijn broer, wiens namen in de Panama Papers voorkwamen.

Dat kwam Sari op een aanklacht wegens belediging en smaad te staan. Ze had daar in theorie zes jaar cel voor kunnen krijgen. Persvrijheidsorganisaties zijn blij met de vrijspraak en hopen dat andere onderzoeksjournalisten als gevolg van de uitspraak minder gauw worden lastiggevallen.

Begin dit jaar werd een andere journaliste die over de Panama Papers had bericht, Pelin Ünker, tot een jaar celstraf veroordeeld.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.