— vrijdag 24 juli 2015, 09:05 | 0 reacties, praat mee

Turkse journalist ontslagen na anti-Erdogantweet

Behrouz Mehri / AFP

De Turkse krant Milliyet heeft columnist Kadri Gürsel ontslagen voor een tweet waarin hij de verantwoordelijkheid voor de aanslag in Suruç bij president Recep Tayyip Erdogan legt. Bij de aanslag van afgelopen maandag, die wordt toegeschreven aan terreurgroep IS, kwamen 32 mensen om het leven.

Gürsel twitterde: “Het is een schande dat buitenlandse leiders hun condoleances voor de aanslag Suruç in hebben overgebracht aan de persoon die de belangrijkste oorzaak is van de opkomst van IS in Turkije”. Na de aanslag gingen Turksen de straat op om te protesteren tegen de lakse Turkse houding tegenover IS-strijders in het grensgebied met Syrië. Ook volgens de Turkse oppositie zou de regering de ogen hebben gesloten voor de opkomst van terreurgroepen als IS.

Milliyet heeft het contract van de 53-jarige columnist beëindigd, met als reden dat “de uitspraken van Kadri Gürsel over wereldleiders die hun condoleances overbrengen aan hun ambtsgenoot in Turkije, niet in lijn zijn met de journalistieke ethiek en tegen de principes van de mediagroep ingaan”. Meer bij Zaman vandaag / De Standaard / Hurriyet

 

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.