Tegel Beeld en Geluid

— dinsdag 21 februari 2017, 15:13 | 0 reacties, praat mee

Turkse cartoonwedstrijd weer open voor internationale inzendingen

Sinds de mislukte couppoging van juli vorig jaar wordt in Turkije de persvrijheid ernstig bedreigd. Desondanks organiseert de stad Milas dit jaar de zevende editie van de zogeheten Turhan Selçuk International Cartoon Competition. Ook dit jaar worden internationale inzendingen op prijs gesteld.

De prijs is vernoemd naar de in 2010 overleden tekenaar Turhan Selçuk. Inzendingen moeten voor 5 mei aanstaande binnen zijn. Er mogen - net als vorig jaar - maximaal vijf cartoons worden ingestuurd. Inzendingen kunnen ook digitaal worden aangeleverd. Exacte voorwaarden staan op de site van de organisatie.

De winnaars worden bekend gemaakt op 17 mei 2017, waarna op 11 september de officiële uitreiking volgt. Tot 1 oktober worden alle geselecteerde cartoons ook in een aan cartoonist Selçuk gewijd museum getoond.

Net als andere vormen van meningsuiting staat ook de politieke cartoon in Turkije onder druk, sinds de autoriteiten een klopjacht op vermeende sympathisanten van Güllen openden. De regering Erdogan meent dat aanhangers van geestelijke Güllen achter de mislukte staatsgreep zitten. Kranten werden gesloten. Journalisten, rechters, docenten en anderen massaal ontslagen. Dat verkillende proces heeft op het oog geen invloed gehad op de wedstrijdregels, die ongewijzigd zijn aan de editie van 2016.

Cartoonist Musa Kart van dagblad Cumhuriyet zit, ondanks internationaal protest, al 115 dagen vast vanwege vermeende ‘steun aan terreurgroepen’.

Bekijk meer van

Turkije

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.