— maandag 5 december 2016, 09:24 | 0 reacties, praat mee

Oproep tot vrijlating van Turkse cartoonist Musa Kart

Internationale cartoonorganisaties hebben de Turkse president Erdogan opgeroepen om cartoonist Musa Kart vrij te laten. Cartoonisten wereldwijd hebben voor deze actie cartoons gemaakt.

Musa Kart is de vaste cartoonist van oppositiekrant Cumhuriyet en werd vorige maand samen met een aantal collega’s gearresteerd door de Turkse autoriteiten. Ze worden verdacht van het steunen van de Koerdische PKK en de Gülenbeweging, de beweging die volgens Turkije achter de mislukte couppoging zou zitten.

In een gezamenlijke verklaring stellen Cartoon Movement, Cartooning for Peace en Cartoonists Rights Network International speciale aandacht te willen vragen voor Kart omdat het al de derde keer is dat de cartoonist wordt aangeklaagd door Erdogan. Eerder werd hij verdacht van smaad en laster.

Bekijk meer van

Turkije Musa Kart

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.