data als kans

— donderdag 16 januari 2020, 10:50 | 0 reacties, praat mee

Turkije veroordeelt inval Egyptische kantoor Anadolu

De Turkse regering heeft een inval bij de Egyptische redactie van staatspersbureau Anadolu veroordeeld. De Egyptische politie nam vier medewerkers in hechtenis. Volgens Egypte produceert het persbureau nepnieuws en schaadt het daarmee Egyptische belangen. Laatste wijziging: 16 januari 2020, 10:52

Er werden drie Egyptische medewerkers en één Turkse journalist opgepakt. Het Egyptische ministerie van Binnenlandse Zaken gaf een verklaring uit op Facebook, waarin het persbureau onder meer wordt beschuldigd van samenwerking met de in Egypte verboden Moslimbroederschap.

Volgens Ankara is de inval een schending van persvrijheid, democratie en transparantie. Die veroordeling komt ‘s werelds grootste gevangenbewaarder van journalisten op hoon te staan:

Hoofdredacteur Metin Mutanoglu van Anadolu noemt alle aantijgingen “volstrekte nonsens”: Hij wijst op de vele gedwongen sluitingen van kritische media in Egypte. “Nu doen ze hetzelfde met ons”, aldus Mutanoglu, die verder stelt dat de onpartijdigheid van zijn persbureau bekend is binnen de Arabische wereld.

Persvrijheidsorganisatie CPJ zegt dat journalisten hun werk moeten kunnen doen, zonder speelbal te worden van ruzies tussen landen.

 

Bekijk meer van

Turkije Egypte Anadolu

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.