— dinsdag 5 augustus 2008, 08:49

Turkije blokkeert tweede videosite

De Turkse autoriteiten hebben de populaire videosite Dailymotion geblokkeerd. De censuur van Dailymotion volgt op de al drie maanden durende blokkade van YouTube, 's werelds grootste videosite. YouTube zou niet de juiste licenties bezitten om in Turkije actief te kunnen werken. De videosite ontkent dat, maar de blokkade duurt voort. De exacte reden voor de blokkade van Dailymotion is onbekend. Organisaties op internet moeten binnen Turkije voldoen aan regels van Internet Iletisim Baskanligi, een onderdeel van de Turkse telecomautoriteit. Video's waarin druggebruik, pornografie, gokken of zelfmoord wordt verheerlijkt, zijn strafbaar. Ook het beledigen van 'de vader van Turkije', Mustafa Kemal Atatürk, is reden voor blokkade.

Bekijk meer van

Turkije

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.