banner festival 23

— maandag 2 januari 2017, 08:25 | 2 reacties, praat mee

Turkije geeft blokkade NOS.nl toe

© ANP

De Turkse autoriteiten geven voor het eerst formeel toe dat de website van de NOS in Turkije is geblokkeerd, meldt de NOS. Laatste wijziging: 2 januari 2017, 09:17

De blokkade is van kracht sinds 19 december, de dag waarop de Russische ambassadeur Andrej Karlov in Ankara werd doodgeschoten. De NOS plaatste die dag beelden van de moord op Karlov op de site. Een bron bij het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken in Ankara meldt aan de NOS dat de blokkade van kracht zal blijven totdat de NOS de video offline haalt.

Wie NOS.nl in Turkije probeert te bezoeken, krijgt een melding van de Turkse toezichthouder BTK. Daarin is ook te lezen dat de beslissing van de BTK om NOS.nl te blokkeren inmiddels is bekrachtigd door een rechtbank in Ankara.

Marcel Gelauff, hoofdredacteur van NOS Nieuws, zegt de video niet te zullen verwijderen: “Daar is geen enkele aanleiding voor. De video was een belangrijk nieuwsmoment en die journalistieke afweging verandert niet door de blokkade van onze site en app”. Hij zegt de blokkade zeer te betreuren.

 

Bekijk meer van

Turkije NOS

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

2 reacties

E. van de Beek, 2 januari 2017, 15:32

In de VS doen ze binnenkort hetzelfde als nu al in Turkije. Een dag voor Kerst heeft Obama een wet getekend, de ‘Countering Disinformation And Propaganda Act’  die het de Amerikaanse overheid mogelijk maakt buitenlandse websites en zenders te blokkeren.
Dan kunnen ze dus bijvoorbeeld in Amerika geen RT, Al Jazeera en Press TV meer kijken.
Maar daar zal waarschijnlijk in Nederland geen kwaad woord over worden gesproken. Want ‘onze’ zenders zijn helemaal top, en die van Rusland, Iran en Qatar zenden alleen maar propaganda uit.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.