de tegel publieksprijs 2020

In verband met Tweede pinksterdag is Villamedia maandag 1 juni gesloten. Vacatures die vrijdag 29 mei na 15.00 uur binnenkomen worden pas dinsdag 2 juni geplaatst.

— donderdag 16 mei 2019, 08:50 | 0 reacties, praat mee

Trump verleent pardon aan veroordeelde krantenmagnaat Conrad Black

Voormalig krantenmagnaat Conrad Black in 2012 | Mark Blinch / Reuters

President Trump heeft een volledig pardon verleend aan voormalig mediatycoon Conrad Black, die in 2007 werd veroordeeld voor fraude en belemmering van de rechtsgang. Black, die een dagbladimperium runde met klinkende titels als de Chicago Sun-Times, de Daily Telegraph en de Jerusalem Post, zat 3,5 jaar in de gevangenis.

Conrad Black is een in Canada geboren Brit en werd na zijn vrijlating in 2012 uit de Verenigde Staten gedeporteerd. Hij werd twaalf jaar geleden schuldig bevonden aan het wegsluizen van miljoenen rond de verkoop van dagbladen van uitgeverij Hollinger, waar hij toen bestuursvoorzitter was.

Black bracht vorig jaar een lovend boek uit onder de titel Donald J. Trump: A President Like No Other..

Het jongste boek werd in de toelichting op Trumps pardon niet genoemd, wel de biografieën die hij eerder schreef over andere presidenten. Ook Blacks verdiensten voor het bedrijfsleven en het feit dat hij gedurende zijn gevangenschap als mentor voor andere gevangenen zou hebben opgetreden zouden meetellen in het “volstrekt verdiende pardon”.

Canada ontnam Black in 2014 een hoge ereprijs; de Amerikaanse toezichthouder rond beurzen en bedrijven verbood Black het jaar ervoor nog langer binnen Amerikaanse bedrijven actief te zijn. Hij moest ook ruim vier miljoen dollar schadevergoeding betalen.

Black heeft de National Post een lange ingezonden brief gestuurd over de ervaring een presidentieel pardon te ontvangen. “Mijn eerste vraag was of het grap was”, aldus Black. De aanvaringen met de Amerikaanse justitie waren volgens Black vooral “een aaneenschakeling van ongelukkige omstandigheden”. Washington Post / The Guardian / National Post

Bekijk meer van

Trump Conrad Black

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl
020-30 39 750

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

Karen Bais
020-30 39 756

Sofia van Wijk
020-30 39 711

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.