Tegel Beeld en Geluid

— maandag 24 juli 2017, 08:12 | 0 reacties, praat mee

Witte Huis-woordvoerder Sean Spicer neemt ontslag

© EPA

Sean Spicer, de woordvoerder van de Amerikaanse president Donald Trump, heeft vrijdag ontslag genomen. Sarah Huckabee Sanders zal Spicer opvolgen als perschef.

Spicer zou volgens The New York Times tegen Trump hebben gezegd dat hij het niet eens is met de aanstelling van Anthony Scaramucci, een financier uit New York, als communicatiedirecteur. Scaramucci begint in augustus in het Witte Huis als opvolger van Michael Dubke, die in mei opstapte. Spicer combineerde de baan sindsdien met zijn werk als woordvoerder.

Op Twitter bevestigt Spicer dat hij vertrekt.

Spicer lag regelmatig onder vuur in de media. Zo mochten diverse media niet aanwezig zijn bij een gesprek met hem. Hij baarde opzien met zijn soms stuntelige optredens, waar komieken graag mee aan de haal gingen.

Scaramucci, die Trump al langer steunt en geld voor de Republikeinse Partij ophaalde, werkt nu nog bij de Export-Import Bank op Wall Street in New York. Over Scaramucci is slechts een dag na zijn entree in het Witte Huis ook al het nodige te doen. Hij heeft een reeks confronterende berichten over de Amerikaanse president van zijn Twitter-account verwijderd.

Scaramucci verwijderde de tweets na een artikel op de site van Mother Jones over zijn ideeën. Meer bij Huffington Post

 

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.