— dinsdag 20 november 2018, 09:13 | 0 reacties, praat mee

Trump laat Acosta weer toe en zint op nieuwe regels

Jim Acosta. Foto: EPA

President Trump van de Verenigde Staten heeft CNN-journalist Jim Acosta definitief zijn perspas terug gegeven. De president denkt evenwel aan nieuwe regels waaraan journalisten zich moeten houden tijdens persconferenties. Veel zal dat niet uitmaken, aldus CNN, want Trump geeft nauwelijks persconferenties.

Trump sloot bijna twee weken geleden Acosta uit van persconferenties nadat de CNN-journalist zich in de ogen van de president had misdragen door door te vragen en de microfoon niet snel genoeg terug te geven.

Een rechter oordeelde dat Acosta in elk geval tijdelijk zijn pas terug moest krijgen. Daarop kondigde Trump aan daarna het verbod mogelijk opnieuw in te stellen. Advocaten van CNN startte meteen met de verdediging door getuigenverhoren aan te vragen bij de rechtbank. Daar heeft Trump blijkbaar geen zin in want vervolgens kreeg Acosta zijn pas definitief terug.

Maar Trump is niet van plan op te geven. Hij blijft speculeren op het aanpassen van de regels tijdens persconferenties. In de brief waarmee Acosta zijn pas terug kreeg staat dat verslaggevers voortaan maar 1 vraag mogen stellen, alleen als de president het toelaat een vervolg vraag en de microfoon moeten terug geven als daar om wordt gevraagd.

De persvereniging waarmee dit soort zaken worden besproken, weet echter van niets. Formeel is er dus nog niets veranderd voor de persconferenties die Trump sowieso zelden geeft. En als hij zijn zin niet krijgt, stopt hij gewoon met de persconferenties, aldus Trump.

Meer bij CNN.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl
020-30 39 750

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

Karen Bais
020-30 39 756

Sofia van Wijk
020-30 39 711

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.