— dinsdag 3 december 2019, 08:33 | 0 reacties, praat mee

Trump geeft Bloomberg-journalisten geen accreditatie

Michael Bloomberg - © Ludovic Marin / AFP

Verslaggevers van het Amerikaanse persbureau Bloomberg News zijn niet meer welkom bij verkiezingsbijeenkomsten van president Trump. De Trump-campagne is het oneens met het besluit van Bloomberg News om Trump kritisch te blijven volgen, maar niet kritisch verslag te doen over de eigenaar van het persbureau, presidentskandidaat Michael Bloomberg.

De directie van het persbureau stelde, na de officiële bekendmaking dat Bloomberg in de race voor het presidentschap stapt, dat Democratische kandidaten niet langer kritisch gevolgd zullen worden. De directie stelt dat Bloomberg News “al lang het beleid heeft om Michael, zijn familie of zijn stichting niet te onderzoeken”. In een interne memo zegt hoofdredacteur van Bloomberg, John Micklethwait, dat het persbureau de regering Trump wel eerlijk zou blijven coveren als “de regering van de dag”. Wel geeft het persbureau aan een verslaggever op de verkiezingscampagne van Michael Bloomberg te hebben gezet en mogelijk verandert het beleid als Michael Bloomberg de Democratische presidentskandidaat wordt.

Intern zijn jounalisten van Bloomberg News verdeeld over hoe hun bedrijf omgaat met het feit dat de eigenaar zich verkiesbaar stelt als presidentskandidaat.

De campagnemanager van Trump, Brad Parscale, noemt het in ieder geval oneerlijk. Als reactie hoeven journalisten van Bloomberg News niet meer te rekenen op accreditatie voor verkiezingsbijeenkomsten of andere campagne-evenementen.

“De beschuldiging van vooringenomenheid ligt enorm ver van de waarheid”, zegt hoofdredacteur Micklethwait tegen Amerikaanse media. “We hebben Trump eerlijk en zonder vooringenomenheid gevolgd, sinds het moment dat hij presidentskandidaat werd. Dat blijven we doen, ook al worden ons restricties opgelegd door de Trump-campagne.” Meer bij Bloomberg / The Guardian

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.