website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Tabloid die schadelijke Trump-verhalen begroef wordt verkocht

Lars Pasveer — Geplaatst in tabloid op donderdag 11 april 2019, 09:10

The National Enquirer is een iconische titel, maar bezorgt American Media nu te veel kopzorgen | Jeenah Moon / Reuters

The National Enquirer is een iconische titel, maar bezorgt American Media nu te veel kopzorgen | Jeenah Moon / Reuters

Nieuws Uitgeverij American Media heeft hun iconische roddelblad The National Enquirer in de etalage gezet én zou al een koper hebben gevonden, berichten Amerikaanse media.

Officieel zou het gaan om een ‘strategische herziening’ van de tabloid-divisie, maar de uitgeverij is de laatste tijd zelf in het nieuws vanwege vriendendiensten die het verleende aan president Trump.

The National Enquirer was zelden terughoudend in de keuze van onderwerpen - de Washington Post meldt dat de tabloid Elvis Presley indertijd in z’n doodskist afdrukte - maar verhalen die negatief afstraalden op Trump werden onderdrukt.

Uitgever David Pecker betaalde tijdens de presidentscampagen anderhalve ton voor het verhaal van een Playboy-model die een affaire met Trump zou hebben gehad. Het verhaal werd vervolgens begraven.

In ruil voor vrijstelling van vervolging bekende American Media dat de 150.000 dollar was uitgegeven om de verkiezingen te beïnvloeden, in essentie een illegale politieke donatie in strijd met verkiezingswet. De uitgeverij heeft een proeftijd van drie jaar waarin het niet nog eens zo over de schreef mag gaan.

Miljardair Jeff Bezos, eigenaar van webwinkel Amazon en dagblad The Washington Post, ligt met het roddeblad overhoop na onthullingen die Bezos uiteindelijk zijn huwelijk kosten. Bezos zou met pikante privéfoto’s zijn gechanteerd, maar koos voor de aanval. Die zaak loopt nog.

Eigenaar David Pecker zegt dat de uitgeverij de koers verlegt van tabloid naar glossy uitgaven. “Door deze nieuwe focus zijn we van mening dat kansen voor de toekomst van de tabloids onder een nieuwe eigenaar beter zijn gegarandeerd”, aldus de uitgeverij.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.