— donderdag 27 februari 2020, 08:51 | 0 reacties, praat mee

Trump-campagne begint rechtszaak tegen New York Times om opiniestuk

EPA

De organisatie die ijvert voor herverkiezing van president Trump is woensdag een rechtszaak wegens smaad begonnen tegen dagblad de New York Times, voor een opiniestuk uit maart vorig jaar. In dat stuk stelt een voormalig adjunct-hoofdredacteur dat Trumps campagneteam het in 2016 met Rusland op een akkoordje had gegooid. Laatste wijziging: 27 februari 2020, 09:28

Amerika zou een nieuw, meer pro-Russisch buitenlandbeleid gaan voeren, als Rusland beschadigend materiaal zou opgraven over toenmalig presidentskandidaat Hillary Clinton. Deze voor-wat-hoort-wat zou volgens schrijver Max Frankel al voor de verkiezingscampagne van start ging zijn beklonken.

Volgens de Trump-campagne wist de New York Times op het moment van publicatie al dat er van zo’n quid pro quo geen sprake was. De publicatie was daarmee bedoeld om lezers te misleiden en enkel gedreven door vooringenomenheid en een vijandige houding jegens Trump, stelt de klacht.

Een woordvoerster van de krant zegt dat de Trump-campagne via de rechter een opiniemaker wil straffen voor het hebben van een opinie.  Juridische experts geven de rechtszaak gezien vergelijkbare zaken weinig kans. Meer bij de New York Times

Bekijk meer van

Trump New York Times

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.