de tegel publieksprijs 2020

In verband met Tweede pinksterdag is Villamedia maandag 1 juni gesloten. Vacatures die vrijdag 29 mei na 15.00 uur binnenkomen worden pas dinsdag 2 juni geplaatst.

— woensdag 10 april 2013, 09:34

Trouw werkt niet mee aan verzoek

Dagblad Trouw zal niet meewerken aan het verzoek van Staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) om gegevens over belastingontduiking via belastingparadijzen aan de fiscus te overhandigen. Dat zei Willem Schoonen, hoofdredacteur van Trouw tegenover de NOS. Het internationale Consortium van Onderzoeksjournalisten (ICIJ) heeft vorige week gegevens gepubliceerd over de kwestie. Trouw werkte ook mee aan dat onderzoek. "Maar de overheden en belastinginspecties hebben hun eigen middelen om ontduiking op te sporen, dus die moeten daar hun werk in doen en wij de onze".

Ook bij het ICIJ en bij andere kranten hebben zich overheden gemeld om informatie over belastingontduikers te krijgen, zo meldt Schoonen. Verder laat de hoofdredacteur weten dat er wordt gewerkt aan nog meer publicaties dus medewerking van Trouw hoeft Weekers niet te verwachten. Schoonen: “We kunnen dat niet doen zonder de afspraken met het consortium te schenden en We kunnen het ook niet doen zonder onze journalistieke missie te blokkeren, dus dat gaan we niet doen.” Meer bij Trouw

Bekijk meer van

NPO

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl
020-30 39 750

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

Karen Bais
020-30 39 756

Sofia van Wijk
020-30 39 711

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.