basis naar compleet

— donderdag 25 januari 2024, 12:30 | 0 reacties, praat mee

Transfer Thursday: Veronica lokt talent bij Talpa en NPO vandaan en Van der Zandt gaat Spraakmakers (mede) presenteren

Gerard Ekdom stapt over van Radio 10 (Talpa) naar Veronica (Mediahuis), waar hij een ochtendprogramma gaat presenteren. | Koen van der Weel / ANP

Gerard Ekdom maakt de overstap naar Veronica, Stef de Bont gaat FC Utrecht bijstaan in plaats van te verslaan en Herman van der Zandt gaat (naast De Slimste Mens in 2025) talkshow Spraakmakers (mede) presenteren. Dit en meer in de Transfer Thursday, waarin Villamedia de ontwikkelingen op de journalistieke arbeidsmarkt volgt. Laatste wijziging: 25 januari 2024, 12:32

Radiozender Veronica heeft enkele klinkende presentatoren weten te lokken: Gerard Ekdom vertrekt bij Radio 10 (Talpa) en Wouter van der Goes (KRO-NCRV) en Frank van ‘t Hof (BNNVARA) verlaten de publieke omroep, waar ze op NPO Radio 2 te horen waren. Het AD stelt dat diverse bronnen de overstap hebben bevestigd. Van ‘t Hof en Van der Goes beginnen al deze zomer; een startmoment voor Ekdoms ochtendshow is er volgens AD nog niet.

FD-onderzoeksjournalist Noah Moeys meldt op LinkedIn dat ze sinds vorige week fulltime in dienst is bij de zakenkrant. “Als onderzoekstrainee vanuit het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten (Fonds BJP) mag ik onderzoeken doen en verhalen maken over industrie, vastgoed en klimaat”, schrijft ze op LinkedIn.

Journalist Stef de Bont vertrekt naar 13,5 jaar bij Voetbal International. De Bont wordt manager Strategie en Media bij FC Utrecht. “Een geweldige kans”, schrijft hij op LinkedIn.

De dagelijkse talkshow Spraakmakers (KRO-NCRV) op NPO Radio 1 krijgt vanaf morgen versterking: Herman van der Zandt is dan de vaste vervanger van Roos ABelman. Van der Zandt maakte onlangs de overstap naar KRO-NCRV, waar hij vanaf 2025 ook het populaire tv-programma De slimste mens gaat presenteren.

Van der Zandt zegt over zijn stap: “In Spraakmakers komt alles samen waar ik enthousiast van word. Het programma brengt verdieping en zit boven op het nieuws, maar heeft ook een zekere luchtigheid. Dat spreekt mij erg aan.”

Jessica Mendels is bij Den Haag FM aan de slag gegaan, meldt de zender. Sinds afgelpoen maandag presenteert ze daar het dagelijkse programma Haags Bakkie met Jessica Mendels tussen 10-12 uur. Mendels: “Ik heb echt een groengeel hart. Ik woon boven mijn ouderlijk huis en heb ook nooit in een andere stad gewoond.”

Bijke Aarts meldt op LinkedIn dat ze is begonnen op de onderzoeksredactie van De Telegraaf. Ze vormt die redactie met Mandy Meijer en Niels Rigter.

Freelance kournalist Sjors Hofstede meldt op LinkedIn dat hij in dienst komt van NTR. Hofstede wordt datajournalist bij actualiteitenprogramma Nieuwsuur. “Heel LinkedIn valt uit elkaar van clichés als ‘een kans die ik niet kon laten liggen’, maar clichés zijn vaak clichés om een reden, dus gebruik ik deze hier stiekem toch. Ik ben onwijs trots dat ik zo’n toffe functie ga vervullen bij een van de grootste spelers in de Nederlandse journalistiek.

NRC-journalist Rinskje Koelewijn stopt als tv-recensent en stapt intern over naar de redactie Leven, meldde de krant vorige week in de laatste editie van ‘Zap’ die Koelewijn maakte.

Nieuwe stap in je loopbaan of ken je iemand die een transfer maakt? Laat het Villamedia weten. Mail de redactie via redactie@villamedia.nl. Vermeld in de subjectregel dat het om een transfer gaat.

Bekijk meer van

Transfer Thursday

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.